ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

2007
blank image

March

(2005-2007)

Από το 2005 εώς και το 2007 ανέλαβα έμμισθη θέση ειδίκευσης στην παιδιατρική κλινική του τριτοβάθμιου Νοσοκομείου “Klinikum Saarbruecken”, υπό τον καθηγητή Prof. Moeller.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ανέλαβα ως υπεύθυνη ιατρός το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο του Παιδικού Βρογχικού Άσθματος του Νοσοκομείου. Στο διάστημα της ειδίκευσης μου εργάστηκα επίσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παίδων του Νοσοκομείου. Στα πλαίσια των καθηκόντων μου ήταν οι εφημερίες ως μοναδική ιατρός της Μονάδας, η οποία κάλυπτε παράλληλα τις ανάγκες τριών μαιευτικών κλινικών. Έτσι εκπαιδεύτηκα και απέκτησα μεγάλη κλινική εμπειρία στην περίθαλψη και παρακολούθηση πρόωρων και τελειόμηνων νεογνών.

Το ενδιαφέρον μου και η προϋπηρεσία μου σε παιδιά με βρογχικό άσθμα με ώθησαν να λάβω περαιτέρω εκπαίδευση, ωστέ να αποκτήσω το ειδικό αναγνωρισμένο τίτλο Certificate “Qualifiied Asthma Trainer”, δηλαδή του πιστοποιημένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτή παιδιών και γονέων για την αντιμετώπιση του βρογχικού άσθματος (2007).

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ξεκίνησα την διδακτορική μου διατριβή υπό την επίβλεψη του καθηγητή Prof. Koellner, την οποία ολοκλήρωσα το 2009, οπότε και μου απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα του Πανεπιστημίου Homburg Γερμανίας.